Home/Diensten/Renovlies/Renovliesbehang

Renovliesbehang

Renovliesbehang is vandaag de dag een grote trend op het gebied van wandafwerking. Deze behangsoort bestaat al heel lang en werd vroeger vaak toegepast bij renovaties. Daar komt de naam renovlies ook vandaan. Tegenwoordig wordt dit behang vaak gebruikt in nieuwbouwhuizen als vervanger voor stucwerk. Voor het plakken van het behang worden de wanden geschuurd en geplamuurd. Dit zorgt voor een mooi glad en strak resultaat!

Afspraak maken in de Showroom

Waarom kiezen voor renovliesbehang?

Renovliesbehang heeft veel voordelen. Daarom is het vandaag de dag ook erg populair en wordt het steeds vaker gebruikt. Renovlies zorgt voor een strakke en naadloze afwerking, waardoor het net zo strak wordt als een gestucte muur. Daarnaast verkleind het ook de kans op scheuren en andere oneffenheden en is het ook nog eens brandveilig. Het behang is zelfs zo sterk dat ook het plafond ermee afgewerkt kan worden! De reden dat veel mensen kiezen voor renovliesbehang in plaats van stucen, is dat renovliesbehang aanbrengen veel sneller gaat dan een muur (laten) stucen. Stuc moet eerst een tijd goed drogen voordat er overheen geverfd kan worden. Over renovliesbehang kan veel sneller geverfd worden.

Nog een voordeel van renovliesbehang ten opzichte van stucwerk, is dat het behang erg stoot- en krasvast is. Hierdoor blijven de wanden langer mooi. Mochten er toch beschadigingen op komen, dan zijn deze vaak ook gemakkelijk te herstellen.

Het verschil tussen stucwerk en renovlies

Renovliesbehang aanbrengen is goedkoper dan de muren stucen. Dit scheelt ongeveer 30%. Daarnaast is het sneller aan te brengen en daarna ook sneller klaar om eventueel te verven. Stucwerk dient eerst goed te drogen en uit te harden. Dit duurt ongeveer 5 dagen. Renovliesbehang is na het aanbrengen direct klaar om geverfd te worden.

Verschillende soorten renovlies behang

Renovliesbehang heeft verschillende soorten. Zo zijn er bijvoorbeeld ecologische soorten die gemaakt zijn van gerecycled papier en natuurlijk materiaal. Ook zijn er schimmelwerende en isolerende soorten, die dikker zijn dan de andere varianten. Het voordeel is dat ze warmte in de ruimte beter vasthouden. Als u allergisch bent kunt u kiezen voor antiallergeen renovliesbehang. Om het helemaal makkelijk te maken bestaat er ook voor geschilderd renovliesbehang. Zo heeft de wand na het aanbrengen van direct de gewenste kleur en hoeft het niet meer geverfd te worden!

Ontdek de mogelijkheden!

Contact opnemen
Offerte aanvragen
Renovliesbehang
Renovliesbehang

Het afwerken van renovliesbehang

Voor de afwerking kunt u uit verschillende mogelijkheden kiezen. Zo kunt u het behang oververven in een door u gewenste kleur. Daarnaast kunt u ook ander behang aanbrengen. Het is zelfs mogelijk om over renovliesbehang te tegelen! Heeft u hulp nodig bij de afwerking? Ook daarvoor kunt u Mol & Vendeloo inschakelen.

Renovlies van Mol & Vendeloo

De ervaren behangers van Mol & Vendeloo staan voor u klaar om uw wanden strak af te werken met renovliesbehang. Renovliesbehang vraagt om uiterste precisie als het gaat om het aanbrengen en daarom is het beter om dit aan een professional over te laten. Zo weten u zeker dat het resultaat behaald wordt wat u verwacht. Neem gerust contact met ons op als u vragen heeft of een afspraak met ons wilt maken. Mol & Vendeloo staat voor u klaar!

Kies voor Mol & Vendeloo

Klanttevredenheid: 85
Vakkundigheid: 82
Oplossingsgericht: 75