Onze liefde voor Behang

Het beste alternatief voor stucwerk

Behang is een populaire keuze voor het bekleden van muren in woningen vanwege zijn decoratieve mogelijkheden en praktische voordelen. Met een breed scala aan kleuren, patronen en texturen kan behang elke gewenste esthetiek creëren, variërend van klassiek tot modern. Het biedt ook de mogelijkheid om kleine onvolkomenheden in muren te verbergen. Bovendien draagt het bij aan het creëren van de gewenste sfeer en ambiance in een ruimte, en kan het gemakkelijk worden vervangen om de inrichting te vernieuwen. Wij leveren een variatie aan kwaliteitsvol behang en ook exclusieve en luxe behangen hebben wij in ons assortiment. Kortom, behang is een veelzijdige en praktische optie die bijdraagt aan een mooie en comfortabele leefomgeving waarin veel keuze mogelijkheden zijn. Maak een afspraak in onze showroom en krijg advies op maat voor jouw ruimte(s).

Behang

Decoratief behang en renovlies zijn beide materialen die worden gebruikt om muren te bekleden, maar ze dienen verschillende doelen en hebben verschillende eigenschappen. Decoratief behang richt zich voornamelijk op esthetiek, met een breed scala aan kleuren, patronen en texturen om elke gewenste uitstraling te creëren, van klassiek tot modern. Het wordt vaak gebruikt in woonruimtes, slaapkamers en gangen om visuele interesse toe te voegen en de sfeer van een ruimte te verbeteren.

Aan de andere kant is renovlies, meer gericht op functionaliteit. Het is gemaakt van sterke vezels en wordt gebruikt om scheuren, deuken en andere oneffenheden in de muur te bedekken en te repareren. Renovlies heeft meestal een neutrale uitstraling vergelijkbaar met gestructureerd pleisterwerk en kan worden geverfd in elke gewenste kleur. Het wordt vaak toegepast in gebieden waar duurzaamheid en onderhoudsgemak belangrijker zijn dan decoratieve aspecten, zoals gangen, trappenhuizen en commerciële ruimtes. Kortom, terwijl decoratief behang wordt gekozen voor zijn esthetische waarde, wordt renovlies behang voornamelijk gebruikt voor renovatie en bescherming van muren, met een focus op duurzaamheid en functionaliteit. Een combinatie van beide wordt vaak toegepast om een gebalanceerd interieur te creëren.

De voordelen van Behang

  • Decoratief

  • Variatie in je woning

  • Sfeer en ambiance

  • Camoufleren van onvolkomenheden

  • Bescherming van de muur

  • Sneller ten opzichte van stucwerk

Ontdek
onze showroom

In onze showroom adviseren we u graag bij maken van de juiste keuze voor uw woning of project! Maak vrijblijvend een afspraak en we verwelkomen u graag.

Let op: onze showroom is enkel op afspraak te bezoeken.

Meer weten?

Neem vrijblijvend contact op. We helpen u graag verder!